Nieuws

Nieuw goedgekeurde projecten november 2012

 • Kruiden in de melkveehouderij
 • AppsForFarming
 • Ondergrondse gietwateropslag op het AFC Nieuw Prinsenland
 • Spuiwater van luchtwassers in varkenshouderij voor bemesting in boomkwekerij
 • VAIR, doorontwikkelen duurzame varkenshouderij

Lees meer >

Maxime Verhagen op bezoek bij champignonkwekerij in Uden

Op 22 november heeft oud-minister Maxime Verhagen de innovatieve champignonkwekerij 't Voske' in Uden bezocht tijdens de nationale Paddenstoelendag.

Lees meer >

Stuurgroep LIB bijeenkomst Landbouw, voeding en gezondheid

p 14 november kwam de Stuurgroep LIB in een gezelschap van 30 ondernemers, vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, wetenschappers en bestuurders bij elkaar in het Designhuis Eindhoven voor een bezoek aan de expositie 'de Etende Mens'. De expositie zoomt in op de relatie mens - voeding, een relatie die veel aanknopingspunten biedt naar het thema van de bijeenkomst, landbouw, voeding en gezondheid.

Lees meer >

Koningin op bezoek bij bedrijf gebroeders van den Borne

Op 9 november was Koningin Beatrix te gast op het aardappelbedrijf van de gebroeders van den Borne in Reusel om kennis te maken met dit innovatieve bedrijf waar precisielandbouw wordt ingezet voor verduurzaming van de teelt. LIB is sinds 2007 betrokken bij verschillende projecten op dit bedrijf in de precisielandbouw, zoals het laatste project 'Smartrain'.

Lees meer >

Activiteiten in kader Varkenshuis Tilburg en mEATing

Het Varkenshuis (als onderdeel van het project mEATing, relatie mens - varken) heeft al veel discussie losgemaakt in Tilburg. Op 31 oktober wordt een informatieavond georganiseerd voor mensen met interesse in het varkenshuis. Verder organiseert mEATing ook enkele activiteiten in het kader van de Cultuurnacht Tilburg op 27 oktober as; kijk in het programma bij 'centrum'. 

Lees meer >

ALLES MOET OP; 29 september in Designhuis Eindhoven

Op 29 september organiseert het Food Film Festival het ALLES MOET OP evenement als onderdeel van de expositie de Etende Mens in het Designhuis Eindhoven. De aandacht gaat uit naar oogst en voedselverspilling; in een feestelijk oogstdiner wordt gekookt met de 'buitenbeentjes' in de voedselketen en wordt afgesloten met een toetje van heerlijk verse net geoogste Elstar appels van Philips Fruittuin. Zie het persbericht.De expositie de Etende Mens wordt ondersteund door het LIB.

Lees meer >

Nieuw goedgekeurde projecten september 2012

 • Serious farming: antibiotica en dierenwelzijn in de varkenshouderij
 • Aardbeien op trayvelden; hergebruik van recirculatiewater
 • Hypoallergene kersen
 • Automatische vogelverschrikker in de fruit- en boomteelt
 • VIC belevingsstal in de varkenshouderij
 • Landbouwproducten & voedselbank
 • Landart en Landkunst
 • Hongaars Wolvarken 2013

Lees meer >

Kempen Lam op Slow Food beurs in Turijn

Van 24 - 29 oktober vindt Salone del Gusto plaats in Turijn: de tweejaarlijkse internationale Slow Food beurs met allerlei unieke streekproducten uit de hele wereld en met name Italië. Het Slow Food Presidium het Kempische Heideschaap zal daar ook met een stand aanwezig zijn van het Kempen Lam. In de stand kunnen heerlijke hammen en worsten geproefd en gekocht worden. De beurs wordt bezocht door een internationale culinaire professionals en liefhebbers van kwaliteitsproducten. De deelname van Kempen Lam aan de beurs wordt ondersteund door het LIB.

Lees meer >

Bezoek Stuurgroep LIB aan Europese innovatieprojecten

Op 5 september bracht Stuurgroep LIB een bezoek aan diverse Europese innovatieprojecten in Vlaanderen; zie verder op deze site. Van dit bezoek is een filmpje gemaakt:

Lees meer >

Bezoek Stuurgroep LIB aan Vlaanderen in kader internationale samenwerking

Op woensdag 5 september bracht de Stuurgroep LIB een bezoek aan een aantal Europese innovatieprojecten in Vlaanderen. Onder de 50 deelnemers (25 uit Nederland, 25 uit Vlaanderen) waren een drietal gedeputeerden van de provincies Noord - Brabant en Antwerpen, voorzitter en vice-voorzitter van ZLTO en Boerenbond, vertegenwoordigers van ministeries, waterschapsbestuurders, terreinbeheerders, natuurorganisaties, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Lees meer >