Nieuws

Project Quality Handling Melkvee van start

Het project heeft als doel het natuurlijk gedrag van de koe meer op de voorgrond te zetten. Hierdoor kan het aantal stress en angstmomenten verminderd worden waardoor bedrijfsrendement, dierenwelzijn, werkplezier en diergezondheid toenemen. Drie melkveehouders gaan hiermee aan de slag. Het resultaat zal een korte lijst zijn met werkwijzen, tips, checklist en praktische voorbeelden. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer >

Nieuw goedgekeurde projecten september 2013

 • Goat Milk Powder: nieuwe producten in nieuwe markten
 • Varkensgame: nieuw business model met interactie tussen big en gamer
 • Ontwikkeling spaakwielbemester voor toepassing afvalstromen voor bemesting
 • Opzetten internationaal Insect Center
 • Boomkwekerij & belevingscentrum 'de Gasthuishoeve'
 • Stadskas Den Bosch

Lees meer >

Stuurgroep LIB op bezoek in Nordrhein Westfalen

Op 4 september bracht de Stuurgroep LIB een bezoek aan het westelijke deel van Nordrhein Westfalen (NRW) op uitnodiging van de Rheinischer Landwirtschafts Verband (RLV), collega-organisatie van de ZLTO. Het gezelschap bestond uit een internationale mix van bestuur, leden en medewerkers van de RLV, Landwirtschaftskammer en landbouwministerie van NRW, ZLTO, provincie Noord - Brabant, EZ, Belgische Boerenbond, LLTB, Friesland-Campina en maatschappelijke organisaties. De delegatie bezocht 2 landbouwbedrijven en kreeg verschillende presentaties te horen over de landbouw in NRW en het werk van RLV en Landwirtschaftskammer.

Lees meer >

Stuurgroep LIB bezoekt Nordrhein Westfalen

Op 4 september bracht de Stuurgroep LIB een bezoek aan het westelijke deel van Nordrhein Westfalen (NRW) op uitnodiging van de Rheinischer Landwirtschafts Verband (RLV), collega-organisatie van de ZLTO. Het gezelschap bestond uit een internationale mix van bestuur, leden en medewerkers van de RLV, Landwirtschaftskammer en landbouwministerie van NRW, ZLTO, provincie Noord - Brabant, EZ, Belgische Boerenbond, LLTB, Friesland-Campina en maatschappelijke organisaties. De delegatie bezocht 2 landbouwbedrijven en kreeg verschillende presentaties te horen over de landbouw in NRW en het werk van RLV en Landwirtschaftskammer.

Lees meer >

Nieuw goedgekeurde projecten juni 2013

 • Dripirrigatie, toegevoegde waarde bij uien, prei en asperges
 • De bodem als basis voor duurzame landbouw
 • Insectenhotels, nest- en overwinteringsgelegenheid
 • Geladen water als bestrijdingsmiddel; techniek uit de medische wereld
 • Regionale aanpak efficiënt watergebruik op gebiedsniveau
 • ABC CASH: computergestuurd weiden van koeien en hoeden van schapen
 • Indoor cify farming facilities Eindhoven
 • Quality handling in de melkveehouderij

Lees meer >

Stuurgroep LIB op bezoek bij de Kruidenaer en de Bettinehoeve

Op 5 juni bracht de Stuurgroep LIB een bezoek aan de Kruidenaer en de Bettinehoeve in Etten Leur. De Kruidenaer is een veelzijdig bedrijf (55 medewerkers) met een kruidenafdeling voor horeca, supermarkt en verwerkers, 5 ha. paprika en 22 ha. vollegrond en verpakkingsafdeling.

Lees meer >

Maar liefst 11 kandidaten Held van de Smaak Brabant

Maar liefst 11 kandidaten gaan op 26 mei met elkaar de strijd aan voor de titel van ‘Brabantse Held van de Smaak 2013’. De verkiezing van de Held van de Smaak richt zich dit jaar op het thema ‘ambachtelijke worst’. De kandidaten zijn op hun eigen en unieke wijze bezig zijn met het produceren van worst, waarbij de kernwoorden ‘ambachtelijk’, ‘streekgebonden’ en ‘duurzaam’ centraal staan. De winnaar zal Brabant vertegenwoordigen bij de landelijke Held van de Smaak verkiezing die dit jaar in Venlo plaatsvindt, Hoofdstad van de Smaak 2013. Meer informatie in het persbericht.

Lees meer >

Boerderijslager Werner Bührs gekozen als Brabantse Held van de Smaak

Tien kandidaten gingen op 26 mei met elkaar de strijd aan voor de titel van ‘Brabantse Held van de Smaak 2013’. Dit jaar met het thema ‘ambachtelijke worst’. In de verkiezing staan de kernwaarden van de Week van de Smaak centraal: ‘ambachtelijk’, ‘streekgebonden’ en ‘duurzaam’. Winnaar Werner Bührs zal Brabant vertegenwoordigen bij de landelijke Held van de Smaak verkiezing die dit jaar in Venlo plaats vindt, Hoofdstad van de Smaak 2013. Werner Bührs is een boerderijslager die samenwerking met biologisch varkensbedrijf de Jofrahoeve in Esch. Meer informatie over de winnaar in het persbericht.

Lees meer >

Noord - Brabant zoekt Held van de Smaak

Dit jaar vindt de Week van de Smaak plaats van 28 september tot 6 oktober. Zoals elk jaar bepaalt een vakjury welke Brabantse Held in oktober Brabant vertegenwoordigt bij de landelijke Held van de Smaak verkiezing in Venlo, Hoofdstad van de Smaak 2013. Het thema dit jaar is 'ambachtelijke worst'. We zoeken deelnemers die geheel op hun eigen en unieke wijze bezig zijn met het produceren van worst. Daarbij staan kernwoorden centraal als 'ambachtelijk', 'streekgebonden' en 'duurzaam'. Helden kunnen via het aanmeldformulier op www.weekvandesmaak.nl worden voorgedragen tot en met 30 april. De Brabantse vakjury kiest eind mei de Brabantse Held van de Smaak. Zie ook het persbericht.

Lees meer >

Held van de Smaak verkiezing 2013 thema ambachtelijke worst

De verkiezing van de Held van de Smaak staat dit jaar in het thema van de  'ambachtelijke worst': slagers, producenten en grondstoffenleveranciers die zich inzetten voor behoud of vernieuwing van het ambacht, bijzondere nieuwe producten maken of zich juist richten op traditionele streekspecialiteiten. Kandidaten kunnen tot 30 april aangemeld worden via de site van de Week van de Smaak.

Lees meer >