Nieuws

FNLI kiest Bio+ als merk met grootste maatschappelijke bijdrage

Op donderdag 6 okt jl. koos FNLI Bio+ tot merk met de grootste maatschappelijke bijdrage. Dit is de award voor het merk dat in de ogen van de supermarktklanten het hoogst scoort op de mate waarin het een bijdrage levert aan de maatschappij. De award voor de hoogste maatschappelijke bijdrage werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Voor deze award waren ook Campina, Becel, Alpro en Verkade genomineerd. Zie het artikel.

Lees meer >

Publiek kiest Karin Wanders uit Heeze tot landelijke Held van de Smaak

Op zaterdag 1 oktober vond de landelijke Held van de Smaak verkiezing plaats in Groningen. Karin Wanders van het biologische geitenbedrijf de Saanenhof in Heeze, vertegenwoordigde Brabant hierbij en won de publieksprijs met een ruime 21% van de stemmen.

Lees meer >

Nieuw goedgekeurde projecten september 2011

Tijdends de stuurgroepvergadering van 21 september jl zijn de volgende projecten goedgekeurd:

Lees meer >

LIB-bijeenkomst Stad - Platteland op het bedrijf van Spierings in Oss

Op woensdag 21 september vond een Stuurgroep LIB bijeenkomst plaats over 'de toekomst van de landbouw en groene ruimte in een verstedelijkte samenleving'. Een kleine 40 genodigden waren aanwezig op het multifunctionele bedrijf van de familie Spierings in Oss (melkkoeien, kaas, vlees, natuur, streek, verbreding, visteelt) waar zoon Jasper een toelichting gaf op het bedrijf.

Lees meer >

Project Creating PURE Hubs is goedgekeurd

Het interreg IVb programma voor Noord - West Europa heeft een bijdrage goedgekeurd voor het project Creating PURE Hubs. Dit is een internationaal project dat ingaat op de relatie stad - platteland in gebieden met een sterke stredelijke druk. Stedelijke vragen en behoeftes vormen uitgangspunt voor de ontwikkeling van plattelandsproducten en diensten in de directe omgeving die via knooppunten (hubs) worden ontwikkeld en aangeboden. 17 pr

Lees meer >