Stuurgroep LIB op bezoek bij de Kruidenaer en de Bettinehoeve

Op 5 juni bracht de Stuurgroep LIB een bezoek aan de Kruidenaer en de Bettinehoeve in Etten Leur. De Kruidenaer is een veelzijdig bedrijf (55 medewerkers) met een kruidenafdeling voor horeca, supermarkt en verwerkers, 5 ha. paprika en 22 ha. vollegrond en verpakkingsafdeling.

Om jaarrond te kunnen leveren wordt aangevuld met productie uit Zuid-Europa en Noord-Afrika. Speciale aandacht is er voor het door LIB ondersteunde project 'telen op water' waarbij een volledig controleerbaar en stuurbaar productiesysteem ontwikkeld wordt voor de teelt van kruiden. Dit als reactie op vragen uit de markt naar een schoon kwaliteitsproduct. De pilot moet ook verbeteringen geven in arbeid en logistiek.
De Bettinehoeve is gestart als ambachtelijke geitenkaasboerderij in 1982 met 2 geiten en heeft zich ontwikkeld tot een modern bedrijf met 80 medewerkers dat 30 miljoen liter geitenmelk verwerkt van 50 geitenhouders, vooral uit Brabant. Bettinehoeve is marktleider in Nederland wat betreft ontwikkeling, productie en verkoop van verse geitenkaas en verkoopt ook buiten Nederland, vooral na de recentelijk gewonnen internationale prijs met de Bettine Grand Cru. Aandacht was er ook voor het project Goat Milk Powder waarin Bettinehoeve hoogwaardige ingrediënten gaat maken voor de Aziatische markt voor babyvoeding, sportvoeding en de gezondheidssector.

Nieuw goedgekeurde projecten december 2020
FoodLab Teelt Ondersteunende Voorzieningen van start
Tea by Me gaat partnerschap aan met oprichters Vegetarische Slager
Nieuw goedgekeurde projecten september 2020
Thema: Integratie in de keten
Stuurgroep LIB op bezoek bij Philips Fruittuin
Nieuw goedgekeurde projecten juni 2020
Voorbeeld toegevoegde waarde met Iberico varkens
Activiteitenverslag 2019 is uit